top of page

Always leave your mark!

Vandaag duiken we dieper in de wereld van product media, specifiek het strategisch inzetten van merchandise in je marketingmix. Voor degenen die me nog niet kennen, ik ben Hugo van Image Wear & Gifts, een incentive marketingbedrijf dat jou helpt zichtbaar te worden bij je doelgroep, de band met bestaande klanten te versterken en de betrokkenheid van je medewerkers te vergroten.

Laten we eens kijken hoe we dit realiseren:

Promotioneel materiaal: Alledaagse gebruiksvoorwerpen met je logo of bedrijfsnaam.

Relatiegeschenken: Gebruikt bij salesacties om verkoop te stimuleren of om waardering te tonen aan klanten of medewerkers.

Bedrijfskleding: Maakt je herkenbaar, versterkt teamgeest en vergroot het vertrouwen bij je publiek.

Waarom doen we dit? Omdat wij sterk geloven dat dit de ultieme manier is om binding te creëren, een langdurige connectie met je doelgroep tot stand te brengen en bovendien het meest kosteneffectieve marketingkanaal is.

Belangrijk hierbij is het onderscheid tussen marketing en verkoop. Marketing is een continu proces over verschillende kanalen, bekend als de marketingmix. Het doel is om een veelvoud van je investering terug te krijgen in winst. Promotioneel materiaal vergroot de zichtbaarheid, relatiegeschenken versterken de binding, en salesacties leiden tot directe verkoop.

Nu, laten we ons richten op transactiemarketing, waar promotionele producten fungeren als aanjager van transacties. Ze worden ingezet in activatiecampagnes, effectief om klanten te stimuleren tot aankopen.

Bij verkoop, een welbepaald moment, is promotie de beste oplossing, zoals bij salesacties of joint promoties. Kortingen zijn echter zelden geschikt voor kleinere organisaties, omdat ze je prijszetting ondermijnen.

"Vandaag bespreken we de meerwaarde van promotioneel materiaal en waarom incentive marketing een slimme keuze is in vergelijking met traditionele methoden."

Promotioneel materiaal is altijd iets dat je dagelijks gebruikt. Als je dit aanschaft zonder je logo of bedrijfsnaam erop, gaat een potentieel communicatiekanaal verloren waar je al geld in hebt geïnvesteerd. Daarnaast kun je deze items aan je klanten geven, waardoor je naam constant in hun dagelijks leven aanwezig is, wat precies is wat je wilt bereiken met je marketingmix.

Voordat je een marketingactie inzet, moet je je speelveld kennen en nadenken over hoe je het leven van anderen gemakkelijker kunt maken.


Ricky en Hugo staan steeds klaar om jullie te adviseren in je volgend project... +32 3 5422422
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page